Hackers eisen $34M Bitcoin losgeld van het Taiwanese Foxconn.

  • Een toonaangevend elektronicabedrijf, Foxconn, was onlangs betrokken bij een ransomware-aanval.
  • De aanvallers eisen ongeveer 34 miljoen dollar aan losgeld van Bitcoin om hun gestolen gegevens te ontcijferen.

Ransomware-aanvallen zijn een andere cyberbedreiging die de afgelopen weken snel is toegenomen. Een van de laatste slachtoffers is Foxconn, een Taiwanese multinational op het gebied van elektronica. De aanvallers eisen een losgeld van Bitcoin ter waarde van miljoenen dollars om gestolen en gecodeerde informatie terug te geven. Deze aanvallen verspreiden zich op grote schaal en vallen zowel particuliere als overheidsorganisaties aan.

Ransomware-aanvallers willen meer dan 1000 Bitcoin-lossingen.

Zoals Bleeping Computers meldde, werd het elektronicabedrijf aangevallen op 29 november, dat was tijdens het dankzeggingweekend. Precies, het bedrijf werd aangevallen door de DoppelPaymer ransomware-bende, die belangrijke gegevens die betrekking hebben op de activiteiten van het bedrijf in Noord-Amerika heeft gecodeerd en gestolen. De aanvaller eiste ongeveer 1.804 Bitcoin losgeld van het bedrijf om de informatie te ontcijferen.

Na de prijs van Bitcoin Bank vandaag de dag zijn cryptocurrencies ongeveer $34 miljoen waard. Destijds dreigde de aanvaller een deel van de informatie van het bedrijf vrij te geven aan het publiek als er na drie werkdagen geen contact met hen werd opgenomen. Het blijft onbekend of het bedrijf al contact met hen heeft opgenomen. Bitcoin is niet nieuw voor Foxconn, want het is één van de investeerders van crypto portemonnee aanbieder Abra.

Ransomware bedreigingen

Er lijkt een kielzog van losbandigheid te zijn, vooral in Taiwan. Op 30 november meldde Cryptopolitan dat Advantech, een technologiebedrijf uit Taiwan, ook werd aangevallen door een losgeld, waardoor relevante gegevens van het bedrijf werden gecodeerd. Ze eisten ongeveer $14 miljoen aan losgeld van het bedrijf in Bitcoin.

Advantech beweerde echter dat er inspanningen worden geleverd om de affect-servers te herstellen, zodat andere systemen in het bedrijf niet werden getroffen, alleen de servers.

In dezelfde maand werd ook een populaire Italiaanse alcoholische likeur, Campari, aangevallen door losgeld. Ongeveer 2TB aan gegevens werd gestolen. De aanvallers eisten maar liefst 15 miljoen dollar aan losgeld van Bitcoin om de informatie vrij te geven.